Az elmúlt évekhez hasonlóan most is a farsang idejére hirdetik meg e nemes versengést. Jelentkezni négyfős (tetszés szerinti fantázianéven szereplő) csoportokkal lehet a regionális fordulókat szervező intézményeknél, szervezőknél.

A Magyar Szín-Játékos Szövetség 2019 január, február és március hónapokra ismét meghirdeti a Farsangi rögtönzések (Improfeszko) – Lengyel Pál emlékére – improvizációs fesztivált. A regionális fordulókat a helyi csoport, művelődési intézmény hirdeti meg és bonyolítja le a szövetséggel együttműködésben.

Az elmúlt évekhez hasonlóan most is a farsang idejére hirdetik meg e nemes versengést. Jelentkezni négyfős (tetszés szerinti fantázianéven szereplő) csoportokkal lehet a regionális fordulókat szervező intézményeknél, szervezőknél. A csapatok egy-egy fordulóban 4-5 különböző improvizációs feladatot kapnak a Maestrotól. Az egyes feladatokra való felkészülésre általában 5-10 perc áll rendelkezésre. A játékidő az esetek többségében 3-3 perc. A produkciókat 3 tagú zsűri pontozza.

A játékvezető (MAESTRO) a helyszínen teszi közzé a játékszabályokat és a feladatokat.
Az egyes feladatokat a zsűri pontozással értékeli, majd ennek alapján alakul ki a végső sorrend.

Díjazás:
1. díj: Arlecchino díj
2. díj: Pulcinella díj
3. díj: Brighella díj
4. Különdíjak a zsűri döntése szerint

Amit teljesíteni kell:

4-5 különböző improvizációs feladat
Felkészülési idő: 5-10 perc
Játékidő: 3 perc
Maestro: (a szervező hívja meg, tiszteletdíját az MSz-JSz biztosítja)
Zsűri: (a szervező hívja meg, saját költségen)

Jelentkezési feltételek:

– 4 fős csapatok (tetszőleges fantázianévvel) jelentkezhetnek – nem csak színjátszóknak lehet nevezi és nem csak MSz-JSz tagoknak!
– A kitöltött jelentkezési lap, melynek elküldési határideje 2019. január 20. – vagy az egyes helyszínek által külön meghirdetett időpont; a regionális fordulókra a meghirdető által megadott e-mail, illetve postacímre kell majd jelentkezni (a regionális fordulókat rendező szervezetek visszajelzése után tudják közzétenni).
– A csapatok – a számukra legkedvezőbb megközelítési lehetőség szerint – bármelyik regionális fordulón indulhatnak.

Az országos döntő szintén Gödöllőn, 2019. március 30-án lesz a Művészetek Házában a Clubszínház szervezésében.

Kontakt: Clubszínház, Gödöllő, Halász Tibor
E-mail: clubszinhazmail@gmail.com, +36 30 384-0199
Általános információ, érdeklődés: Regős János – e-mail: jjregos@gmail.com

A döntő helyezettjei az EMMI támogatás jóvoltából pénzjutalomban részesülnek:

I. Arlechino díj: 150 000 Ft.
II. Brighella díj: 100 000 Ft.
III. Pulcinella díj: 50 000 Ft.

A szervezők azt kérik, hogy az IMPRO fesztivál valamennyi nyilvánosságra kerülő anyagán tüntessék fel az EMMI és az MSz-JSz logóját a támogatók között. Az Impro Fesztivál alatt a Magyar Szín-Játékos Szövetség lehetőséget kínál arra, hogy tagjai számát bővítse és kéri a jelenlegi tagokat, az éves tagdíj befizetésére, ami társulatonként 6.000 Ft. A tagdíj biztosítja a csoportok számára a részvételi lehetőséget a szövetség programjain, fesztiváljain (általában térítésmentesen), a szakmai munkához való segítséget (szövegkönyvek elérhetőségét, szakemberek elérhetőségtét, képzések elérhetőségét, szakmai médiákkal való kapcsolatot, nemzetközi fesztiválokra való kijutás segítését, a társulatok marketingjének növelését).

Részletes jelentkezési határidők és további információk a Magyar Szín-Játékos Szövetség honlapján olvashatóak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.