A Pénziránytű Alapítvány az elmúlt évek fejlesztéseinek sikereire építve, újjászervezett középiskolai iskolahálózata számára hirdeti meg a középiskolás diákok tudatos pénzügyi gondolkodásának erősítése jegyében a „Védelmi vonalak – pénzügyi biztonság 2019” Kisfilm Pályázat című pályázatot. Az e-mailen való beküldés határideje 2019. február 19. 16.00 óra. A postára adandó anyagok postára adási határideje 2019. február 19.

A pályázat témája: oktatási célú kisfilm készítése védelmi vonalak – pénzügyi biztonság témakörben (biztosítások a családok életében, pénzügyi fogyasztóvédelem, adatvédelem a pénzügyekben)

A feladat egy pénzügyi biztonságról, pénzügyi védelmi vonalakról szóló, minimum másfél, maximum 3 perces élő szereplős vagy animációs kisfilm készítése. A kisfilm középiskolás korosztálynak szóljon és legyen alkalmas tanórai oktatási célokra történő felhasználásra (pl. esetfelvetés, téma magyarázata). A film valamilyen módon kapcsolódjon az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv 25-26. fejezetéhez és/vagy a 2018-as kiadású Értem a pénzem című kiadvány Védelmi vonalak című fejezetéhez (25-32. oldal)! Legyetek kreatívak, találjatok ki (vagy a könyvben, illetve a kiadványban lévő sztorikból keltsetek életre) egy érdekes, életszerű történetet, de a kiválasztott témát szakszerűen mutassátok be!

A részletes pályázati kiírás és a játékszabályzat ITT tölthető le.

Pályázati adatlap letöltése: ITT

Pályázói Nyilatkozat letöltése: ITT

Élő szereplős kisfilmben szereplők hozzájárulási Nyilatkozata (18 év felettiek) letölthető: ITT

Élő szereplős kisfilmben kisfilmben szereplők és törvényes képviselőjük hozzájárulási Nyilatkozata (18 év alattiak) letölthető: ITT

FIGYELEM! A kisfilm elején és végén kötelezően szereplő Pénziránytű logót az iskolahalozat@penziranytu.hu e-mail címen kell igényelni az igénylő és iskolája vagy kollégiuma nevének megjelölésével.

További részletes információk

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.