A Beke Pál Emlékcím célja a példaértékű közösségi, kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetekben, intézményekben hosszú ideje, példamutató, adaptálható, innovatív tevékenységet végző szakember elismerése. Olyanoké, akik arra adnak választ: miképpen lehet megerősíteni, megadni, megszerezni vagy épp visszaadni, visszaszerezni a meglévő, a valaha megvolt vagy az esetleg még meg nem tapasztalt méltóságot. Beadási határidő: 2019. március 10.

Azt a méltóságot, amely tartást ad az egyes embereknek, közösségeknek, településeknek, térségeknek, illetve saját maguknak. Amelynek birtokában úgy érezhetik: nemcsak lakosai, hanem polgárai is a településüknek, országuknak, Európának. Az emlékcím tulajdonosainak közös tulajdonsága, hogy mindezt közösségi alapon, a méltóságukat kereső és megteremtő emberekkel együtt, nem csupán értük, hanem velük közösen teszik.
Javaslat tehető közösségi és/vagy ifjúsági munka területén végzett értékteremtő munkáért.

A Beke Pál Emlékcím alapítói és adományozói: Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete, Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, Közösségfejlesztők Egyesülete, Magyar Comenius Társaság, Nemzeti Művelődési Intézet, Települési Gyermekönkormányzatokat Segítők Egyesülete.

Javaslat tehető közösségi és/vagy ifjúsági munka területén végzett értékteremtő munkáért. Javaslataikat 2019. március 10-ig várjuk e-mailen (eletter@novonet.hu), az üzenet tárgyába kérjük, írja be: Javaslat Beke Pál Emlékcímre), az adatlap itt letölthető, vagy ezen a felületen elérhető.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.