Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. – a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében – Partnerségben a közművelődéssel címmel kétnapos, nemzetközi tudományos konferenciát rendez konzorciumi partnereivel, a Szabadtéri Néprajzi Múzeummal és az Országos Széchényi Könyvtárral együttműködésben 2019. május 15–16-án. Jelentkezési határidő: 2019. május 8.

A konferencia témájában szorosan kapcsolódik a projekt célkitűzéseihez, fókuszba helyezi a közösségépítés és -fejlesztés, az intézmények közösségi alapon való működtetése, az esélyegyenlőség és az önkéntesség fő irányvonalait, módszertani lehetőségeit. Fontosnak tartjuk, hogy a projekt során létrejött jó gyakorlatokon keresztül alkalmazható és fenntartható példákat mutassunk be mindhárom – a közművelődési, a múzeumi és a könyvtári – szakterületen. A rendezvényen az előadások, workshopok, kerekasztal-beszélgetések során áttekintjük a Cselekvő közösségek projekt eredményeit, javaslatokat, ajánlásokat fogalmazunk meg a projekt folyamán megszületett közösségi aktivitás hosszútávú fenntartására és továbbfejlesztésére.

A projekt fontos célkitűzéseként határoztuk meg a külföldi tapasztalatok szerzését a projekt résztvevői és célcsoportjai számára, ezen túl egy új típusú nemzetközi kapcsolatrendszer kialakítását céloztuk meg intézményekkel és civil szervezetek képviselőivel egyaránt. A konferencia előadói a könyvtári, a múzeumi és a közművelődési szakterületek elismert hazai és külföldi szakemberei, akik saját közösségfejlesztő tevékenységüket mutatják be, elősegítve a további partneri együttműködések kialakítását.

A konferencia időpontja: 2019. május 15–16.
Helyszíne:
Lakitelek Népfőiskola (6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.)

A konferencián való részvétel ingyenes, beleértve az étkezéseket és a szállást, de regisztrációhoz kötött!

A jelentkezést lezártuk! Várunk minden kedves jelentkezőt a konferencián!

Részletes program

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.