A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet 2019. április 5–14. között Kupuszinán rendezte meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIV. Fesztiválját, melybe 14 felnőtt és 3 diákszínjátszó-csoport kapcsolódott be.

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet termékeny együttműködése jóvoltából a rangos eseményre a tavalyi Jókai Napokon elért eredménye alapján meghívást kapott az ipolysági Szondy György Gimnázium SzondySokk Kisszínpada, mely április 13-án mutatta be Bizalom – etűdök emberi kapcsolatokra című darabját Köteles Judit és N. Tóth Anikó rendezésében.

Az ipolysági diákszínjátszók előadása vastapsot váltott ki. A házigazda kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai mindent megtettek, hogy vendégeik otthonosan érezzék magukat. A fesztivál egyik kiemelkedő előadása, a Molnár József rendezte Tuladunai látható lesz a komáromi Jókai Napokon, a vendégszereplési lehetőséget a kupuszinai Sturcz József színjátszó csoport különdíjkánt érdemelte ki a szlovákiai és a vajdasági magyar művelődési intézetek támogatásával.

Forrás: Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.