2019. június 6-án Egerben találkoznak a III. Bűvös Bábos Szemle programjában résztvevő 8 megye gyermekbábos csoportjai, hogy bemutassák az elmúlt hónapok munkájának eredményét.

A Nemzeti Művelődési Intézet 2016 óta folyamatosan dolgozik a bábozás, mint közösségépítő módszer népszerűsítése érdekében. Támogatja bábcsoportok megalakulását, a magyarországi amatőr bábjátékos mozgalom újjáéledését, elterjedését.

A térítésmentes képzéseket követően 2017-ben Bűvös Bábos néven mintaprojekt indult, amely négy megyében tette lehetővé bábcsoportok létrejöttét. 2018-ban 6 megyében folyt közösségépítő tevékenység a bábművészet eszközeivel, melyet a Szolnokon megrendezett szemle tett emlékezetessé. 2019-ben már az ország nyolc megyéjében valósul meg a Bűvös Bábos Program, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat, a Nemzeti Tehetségprogram keretében.

A III. Bűvös Bábos Programba bevont nyolc megye nyolc bábjátszó csoportja lehetőséget kap, hogy az Egerben megrendezésre kerülő fesztiválon, 2019. június 6-án, a III. Bűvös Bábos Szemlén bemutatkozzon, képviselje települését, megyéjét, és az elmúlt hónapok próbafolyamataiból született műveket a nagyközönség elé tárja. A szemle összegzi a projekt eddig elért eredményeit, támogatja a csoportok további munkáját, és segíti a program folytatását is.

A Nemzeti Művelődési Intézet és a házigazda Egri Kulturális és Művelődési Központ is szeretettel várja a szakembereket és az érdeklődőket a szemle előadásaira és a fesztiválra.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.