Miért bízza ránk 1 százalékát? Mert ott vagyunk, ahol érték születik, ahol a közösségépítés és a művészet eszközeivel új közösséget hívnak életre, ahol a lakosok a helyi gazdaságot a kultúra, a hagyomány eszközeivel szeretnék fellendíteni.

Pajtaszínház, Bűvös Bábos, Újra öltünk és örökítünk, „135+1=A jövő zenéje”, Kapunyitogató…

Csak néhány példa azon mintaprogramok közül, melyeket a település aktív közösségeiért, velük összefogva indítottunk az elmúlt években az amatőr színjátszó, bábművészeti és hímzőkultúra iránt érdeklődő csoportoknak, illetve a klasszikus zenét újraértelmező fiataloknak.

„Látóút” elnevezéssel módszertani tanulmányútra visszük azokat, akik az ország egy másik megyéjéből tapasztalatokat gyűjtenének, és gyakorlatot szereznének települési közösségeik érdekében.

Évente több száz képzésben résztvevőt segítünk abban, hogy olyan végzettséget szerezhessen, melyet a helyi közösség javára fordíthat.

Dolgozunk fiatalokért és idősekért. Városiakért és vidéken élőkért. Elkötelezettek vagyunk legkisebb közösségünk, a család megerősítésében: a baráti, rokoni gondoskodás hagyományát – többek között – Komatál Programunkkal népszerűsítjük.

Szín Közösségi Művelődés folyóiratunk nemcsak nevében őrzi a közösségeket – azok eredményei, sikerei, adaptálható és példaadó fejlesztései évente hat alkalommal, 88 oldalon követhetőek a lapban.

Az ország 19 megyéjében több száz munkatársunk és önkéntesünk dolgozik azon, hogy a közösségi együttlét, a kulturális élmények elérhetővé váljanak az ország legkisebb településén is.

Tudta Ön…

  • hogy Magyarország településeinek 89%-a község?
  • hogy Magyarország 3155 települése közül 1788 község 1000 fő alatti?
  • hogy Magyarország lakosságának 28%-a olyan településen él, melynek lélekszáma nem haladja meg az 5000 főt?

Támogassa a Nemzeti Művelődési Intézet közösségépítő tevékenységét adója 1 százalékával, hogy még több település érezhesse a közösség megtartó erejét!

Az SZJA 1% felajánlásokból befolyt összeget a Nemzeti Művelődési Intézet az 5000 fő alatti települések közösségi kezdeményezéseinek támogatására fordítja az átlátható feladatfinanszírozási rendszerén keresztül.

Százhoz az egy… A közösségek iránti elkötelezettségünk 100 százalékos! Öntől csak 1 százalékot kérünk.

Nevünk: NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.

Adószámunk: 25542921-2-41

Köszönjük!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.