Az Otthonról Haza projekt nyári kínálata bővelkedik táborokban. A résztvevők az egyikben híres írók, költők életművén keresztül egymással is ismerkedhetnek, a másikban a filmkészítés terén szerezhetnek tapasztalatot. Az augusztusi Kultivál programja a közösségfejlesztés jegyében zajlik majd, de ugyanebben a hónapban találkozhatnak a hazai és a külhoni népfőiskolák is a Népfőiskolai Vándorakadémia keretében. AEFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosítószámú Otthonról Haza projekt keretében megvalósuló nyári táborokban a részvétel díjmentes.

Híres írók, költők emlékének életben tartása – Irodalmi nyári tábor

Rendezvény időpontja: 2019. június 24–27.

Tervezett résztvevői létszám: 50 fő

A megvalósításban az intézményeken, szervezeteken kívül kortárs alkotókat, online véleményvezéreket is bevonunk. A táborok határon túli résztvevői lehetővé teszik az ő tapasztalataiknak, irodalmi háttereiknek megismerését. Az általunk szervezett programok a helyi közösségek és emberi kapcsolatok fejlődését szolgálják. Irodalmi művek megzenésítése híres előadóművészek segítségével.

Jelentkezés, érdeklődés:

Vajda Violetta munkatársunknál e-mailben vajda.violetta@nmi.hu, vagy telefonon: 06 20/ 346 5170.

 

“Otthonról Haza” – Érték-Film-Közösség Tábor

Rendezvény időpontja: 2019. július 17–21.

Rendezvény helyszíne: Somogyfajsz

Tervezett résztvevői létszám: 25 fő

A tábor tematikailag két részre oszlik. Az egyik részben mozgóképes szakemberek, oktatók ismertetnek meg a fiatalokat a kamerahasználattal, az alapvető kompozíciós szabályokkal és a filmkészítés, -vágás alapvető fogásaival. A másik részben a Hungarikum mozgalommal és az értékmentés fontosságával is komolyabban megismerkedhetnek a fiatalok.

Jelentkezés, érdeklődés:

Vajda Violetta munkatársunknál e-mailben vajda.violetta@nmi.hu, vagy telefonon: 06 20/ 346 5170.

 

Ifjúsági közösségek fejlesztése tábor – Kultivál 2019

Rendezvény időpontja: 2019. augusztus 08–11.

Tervezett résztvevői létszám: 80 fő

A táborok keretében hazai és határon túli ifjúsági közösség delegációjának találkozása valósul meg. A résztvevők tapasztalatot cserélnek, kulturális és közösségépítő jó gyakorlataik megosztása is történik, érdekérvényesítésről, civilesedésről, önkéntességről, pályázatírásról kapnak ismereteket, projekt tervezést, közösségi tervezést tanulnak, majd utóbbi ismeretek gyakorlati elsajátítását bizonyítandó megterveznek és létrehoznak egy kulturális, hagyományőrző témájú projektet, mely a vendéglátó települési közösség bevonásával, a közösség javát szolgálja.

Jelentkezés, érdeklődés:

Hegedűs Anett munkatársunknál e-mailben: hegedus.anett@nmi.hu , vagy telefonon: 06 20/ 322-9633

Népfőiskolai Vándorakadémia – Népfőiskolák találkozója II.

Rendezvény időpontja: 2019. augusztus 11–15.

Rendezvény helyszíne: Mórahalom

Tervezett résztvevői létszám: 50 fő

Hazai és külhoni népfőiskolák és tervezett népfőiskolák munkatársaival előadások, műhelymunkák valósulnak meg. Magyarországi szakmai szervezetek mellett határon túli jó gyakorlatok megismerésére, külhoni módszertanok elsajátítására nyújt remek lehetőséget, és a mórahalmi népfőiskola működésébe is betekintést nyerhetnek a résztvevők.

Jelentkezés, érdeklődés:

Szalai Viktor munkatársunknál e-mailben: szalai.viktor@nmi.hu , vagy telefonon: 06 20/ 322-9679

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.