A Nemzeti Művelődési Intézet ingyenesen 2019-ben utoljára indítja a 60 kontakt órás/8 alkalmas közművelődési szakmai továbbképzést Közművelődési szakértő képzés címmel Egerben és Székesfehérváron a megyei igazgatóságokon. Ezt követően csak fizetős formában lesz elérhető a képzés 2020-tól. A képzés kezdése a jelentkezések függvényében augusztus-szeptember folyamán tervezett, a képzés heti 1 napon, 8 héten keresztül zajlik. 

Várjuk azon jelenleg is közművelődési területen dolgozó szakemberek jelentkezését, akik már szerepelnek a kulturális szakértői névjegyzékben közművelődési szakterülettel, de ahhoz, hogy a listában maradhassanak, legkésőbb 2020. január 31-ig a közművelődési szakértői, tanfolyamjellegű szakmai továbbképzés elvégzését igazoló tanúsítványt kell benyújtaniuk.

Várjuk azoknak a legalább öt éve folyamatosan és jelenleg is közművelődési területen dolgozó szakemberek jelentkezését is, akik már rendelkeznek az előírt mesterfokozattal és szakképzettséggel (okleveles népművelő, okleveles közművelődési előadó, okleveles művelődésszervező, okleveles művelődési menedzser, okleveles művelődési (és felnőttképzési) menedzser, okleveles kulturális mediátor, okleveles közösségi és civil fejlesztő szakember, okleveles közösségi művelődés tanár).

Jelentkezhetnek azok is, akik a korábban felsorolt mesterfokozatos szakképzésben tanulmányokat folytatnak, vagy felvételt nyertek.

További részletes információk és jelentkezés

A jelentkezés lezárult, a képzés megvalósult, a hír továbbiakban nem frissül. (2019. október)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.