A Totalcar cikkének semmi köze a zöld szemlélethez, viszont szembeállítja egymással a környezetvédelmet és a nagycsaládosokat, mintha a gyermekszámtól függne a környezettudatosság.

Eddig még senki nem hívta veszélyes hulladéktermelőnek a gyerekeimet, de úgy látszik minden csak nézőpont kérdése: „75 ezer család szorozva három gyerekkel, az 225 ezer tonna veszélyes hulladék, nagyon szűken számolva” – írja a Totalcar.

Tudom, hogy mi a lájkvadászat, s azt is, hogy ennek érdekében, pláne, ha úgy érzi valaki, hogy rászorul, nagyon messzire és mélyre képes elmenni Azt is tudom, hogy az irónia egy olyan köpeny, amely sok mindent elrejthet, akár a tényleges szándékot is, de a felelősséget mindenképp, hiszen egy laza, Na, mi van, nem értitek a humort!? felkiáltással lépegethet is az ember a legközelebbi szellemi magaslat felé (szerzőnknek jó utat kívánok ehhez a hosszú meneteléshez!). Az iróniának ugyanis mindegy, hogy szaglik, szívószállal koktélt hörpöl, műanyag motorolajos flakonokon dobol vagy épp zöld, aki magára teríti. Bár önmagában ironikus, hogy egy autós portál hosszan értekezzen a nagycsalád környezetszennyező mibenlétéről, épp annak kapcsán, amikor a régi, elöregedett autók lecserélése is megtörténhet.

Szerző: Kardosné Gyurkó Katalin − a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke

Bővebben: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.