A Nemzeti Művelődési Intézet 2019. november 6–7-én rendezi meg idei második stratégiai konferenciáját. A tanácskozás – a tavaszi Család és közösség témakört követően – az Alaptörvény és a közművelődés lehetséges gyakorlati kapcsolódásainak kérdéskörét járja körül. 

A konferencián többek között az Alaptörvény nemzetépítő erejéről, a közművelődési intézményrendszert megelőző civil egyleti mozgalomról, a nemzetközösség aktuális kérdéseiről, a biztonság és közösség összefüggéseiről lesz szó, továbbá bemutatkoznak a közösségépítésben élenjáró szervezetek és intézmények.

A tanácskozás a plenáris előadásokon túl műhelymunkával és ünnepi programelemekkel is kiegészül. Az eseményen első alkalommal adják át a Nemzeti Művelődési Intézet 2019-ben alapított díjait, amelyekkel a szervezet szakmai megbecsülését kívánja kifejezni azon személyek, szervezetek, közösségek felé, akik kiemelkedő és magas szakmai színvonalú közösségépítő, értékfeltáró tevékenységet végeznek.

A délutáni műhelymunkákon Kárpát-medencei jó gyakorlatokat, az egyházi közösségépítés követendő példáit ismerhetik meg a résztvevők, a „Tudástranszfer” blokkban pedig a szakmai fejlesztések tudás és tudásátadást segítő kezdeményezéseiről hallhatnak a jelenlévők.

Részletes program

A konferencia betelt, köszönjük a jelentkezéseket!

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.