A sikeres nemzeti színházi bemutató után útra kelt Vidnyánszky Attila rendezése, a Rocco és fivérei. A Luchino Visconti filmje és Giovanni Testori A Ghisolfa-híd című regénye alapján készült előadás a pesti premier után Szentpétervárra látogatott, ahol szeptember 27-én és 28-án részt vett a Színházi Olimpián, majd október 7-én visszatért a Nemzeti Színházba. Ez alatt a két hét alatt publikálták az alkotók azt az ötrészes dokumentumfilm-sorozatot, amelyben a Rocco hat fiatal színésze mutatta be, honnan is érkezett, hol és hogyan talált rá a színészhivatásra.

Az Így jöttem… című online sorozathoz az ötletet maga a színházi előadás adta. Luchino Visconti filmklasszikusában a délolasz faluból a nagyvárosi lüktetésű Milánóba érkező Parondi fivérek a bokszon keresztül próbálnak boldogulást – legalábbis megélhetést – keresni a metropoliszban. Vidnyánszky Attila előadásának szereplői között több olyan fiatal színész is akad, aki Roccóékhoz hasonló utat járt be: vidékről érkeztek a fővárosi Nemzeti Színházba. Tapasztalataikat beépítik az előadásba, hátrahagyott otthonaikról pedig a sorozat egyes epizódjaiban mesélnek.

Az ötrészes sorozatban Mészáros Martin mutatja be a délvidéki Csókát és Zentát, Berettyán Nándor és Sándor Balmazújvárost és a pusztát, Barta Ágnes Szolnokot, Szabó Sebestyén László Debrecent, Bordás Roland pedig a beregi Hetefejércsét. A Nagy Anikó Mária rendezte önéletrajzi idegenvezetés epizódjait három-négy naponta tették közzé az alkotók a Bonum TV YouTube-csatornáján a szeptember 19-i színházi bemutatót követő két hétben.

Rocco hat fiatal színészének a bemutatkozó videója a Nemzeti Színház honlapjáról érhető el.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.