Harmadik alkalommal rendezik meg Sepsiszentgyörgyön a FLOW Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivált november 13–17. között. A FLOW3 idén is a kortárs táncszcéna reprezentatív irányvonalaiból mutat be előadásokat, a fesztivál fő tematikája a letisztultság és a minimalizmus köré épül.

A fesztivál idei kiadásán olyan produkciók lesznek láthatók, amelyek betekintést nyújtanak az aktuális európai tánc- és mozgásszínház különböző irányzataiba. Az ötnapos rendezvényen négy meghívott produkcióra, az M Studio legújabb előadására, valamint beszélgetésekre kerül sor a meghívott alkotókkal.

Újdonságnak számít a meghívott produkciók között egy állandó programpont, Josef Nadj Mnémosyne című fotókiállítás-performansza, melyet több alkalommal lehet majd megtekinteni a fesztivál során. Első alkalommal lép fel Romániában a francia Emanuel Gat Dance, a társulat a SACRE | WORKS című produkcióval érkezik Sepsiszentgyörgyre. Továbbá látható lesz a Góbi Dance Company Volitant című szóló produkciója, illetve a Közép-Európa Táncszínház Special Society című táncdarabja, mely a szlovák alkotó, Anton Lachky koreográfiájában készült.

Forrás: Erdély.ma

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.