Az Erasmus+ felnőtt tanulási projektek támogatásával a művelődési intézmények munkatársai hasonló működésű külföldi intézmények/szervezetek innovációit, bevett gyakorlatait ismerhetik meg, vagy pedig velük közösen új módszereket dolgozhatnak ki. A Tempus Közalapítvány közelgő szemináriumai a projekttervezésre készítik fel az érdeklődőket.

A hazai művelődési intézményeknek kulcsszerepe van a felnőttkori tanulás népszerűsítésében és abban, hogy a felnőttek részt vegyenek az egész életen át tartó tanulásban. Az Erasmus+ program ezt támogatja: a művelődési intézményeknek lehetőséget nyújt saját továbbképzéseik, műhelyeik, illetve klubprogramjaik bővítésére, fejlesztésére – a mai társadalom igényeire szabva.

Mobilitási projektek révén az intézmények munkatársai tanulmányúton, kurzusokon vagy szakmai látogatásokon vehetnek részt az Erasmus+ támogatásával. Stratégiai partnerségek során hazai és külföldi intézmények vethetik össze gyakorlataikat, oszthatják meg egymással bevált módszereiket, vagy pedig közös, innovatív ötletet valósíthatnak meg.

Az Európai Unió országaiban sok dinamikusan fejlődő intézmény található, amelynek munkamódszerei a hazai művelődési intézmények megújulását is elősegíthetik pl. az új pedagógiai módszerek, a marketing, a hátrányos helyzetű felnőttek támogatásának vagy az idősödő társadalom kihívásainak terén.

Erasmus+ felnőtt tanulási projekt támogatására év elején lehet pályázatot benyújtani: mobilitási projektekre február 5-ig, stratégiai partnerségekre pedig március 24-ig. Az Erasmus+ felnőtt tanulásról itt tudhat meg többet.

Érdekli a lehetőség? Tudjon meg többet a projekttervezői szemináriumokon!

A Tempus Közalapítvány gyakorlatorientált projekttervezői, pályázatírói szemináriumokkal segíti az érdeklődőket. A szemináriumok azoknak is hasznosak, akiknek még nincs konkrét projektötletük vagy még sosem pályáztak. A rendezvények ingyenesek, de regisztrációkötelesek. Regisztrálni az alábbi linkeken lehet:

November 21. Budapest
Tempus Közalapítvány
Projekttervező szeminárium stratégiai partnerségekhez További információ és regisztráció
November 27. Budapest
Tempus Közalapítvány
Pályázatíró szeminárium mobilitási projektekhez További információ és regisztráció
December 5. Budapest
Tempus Közalapítvány
Pályázatíró szeminárium mobilitási projektekhez További információ és regisztráció
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.