A Magyar Közlöny 2020. január 6-án megjelent, 3. lapszámában olvasható a Miniszterelnökséget vezető miniszter 1/2020. (1. 6.) MvM rendelete a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet módosításáról.

A rendelet szerint Miniszterelnökséget vezető miniszter Értékteremtő Közösségekért díjat is adományozhat évente, melyet egy civil szervezet és egy természetes személy kaphat meg. A díjhoz 1 500 000 Ft összegű pénzjutalom jár. A díjat minden évben a civilek napjához (február 1.) kapcsolódva adják át. Az idei évben a bíráló bizottság tíz nappal a díjátadást megelőzően terjeszti a miniszter elé a javaslatokat.

A rendelet módosítása a Magyar Közlönyben olvasható.

Az Értékteremtő Közösségekért díj idei felhívása itt olvasható.

Ugyancsak a Magyar Közlöny e lapszámában olvasható az emberi erőforrások minisztere 1/2020. (1. 6.) EMMI rendelete az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 26/2016. (IX. 8.) EMMI rendelet Sára Sándor-díj megalapításáról szóló módosítása.

A díj azon 40 év alatti rendezőknek, operatőröknek, illetve forgatókönyvíróknak adományozható, akik a nemzeti identitás erősödését elősegítő kiemelkedő teljesítményt mutattak fel.

Az idei évben a Sára Sándor-díj adományozására augusztus 20-a alkalmából kerül sor.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.