A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) KÓTA-díjban részesítette a Concordia Vegyeskart a zenekultúra területén végzett kimagasló munkásságának elismeréséért január 26-án Budapesten. Az elismeréseket a magyar kultúra napjához kapcsolódva, immár 17. alkalommal ítélték oda az amatőr kórus- és népzenei életben kiemelkedő művészeti és közösségi munkát végző személyiségeknek, együtteseknek, összesen 11 kategóriában.

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében a Concordia Vegyeskar hatfős komáromi küldöttsége, Stubendek István alapító karnaggyal együtt, vette át az elismerést kórus kategóriában, egyedüli határon túli díjazottként.

Stubendek István elmondta, hogy a KÓTA-díj elnyerésével negyvenéves munkájukat ismerték el.

„A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA a legnagyobb múltra visszatekintő, a területet átfogó és reprezentáló szakmai egyesület. Nagyon nagy elismerés számunkra e szervezet által létrehozott díj elnyerése” – fogalmazott.

A kulturális és művelődési feladatokat ellátó szövetség országos hatáskörű szakmai minősítéseket kiadó szervezet, mely a kultúráért felelős minisztérium szakmai tanácsadó szervezete is egyben – tudtuk meg.

A cikk folytatása a Felvidék.ma portálon olvasható.
Stubendek István és a Concordia Vegyeskar (Fotó: Szalai Erika/Felvidék.ma)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.