A városi múzeum kiállításra szolgáló parányi termében gyakran megszorul a levegő egy-egy tárlat megnyitásának alkalmával. A helyiség nem kiállítóterem, de a múzeum vezetője, Juhász Gyula mégis fontosnak tartja, hogy a városi galéria mellett (ahol ugyancsak havonta váltakoznak a különböző műfajú kiállítások) itt is minél több művészeti ág bemutatható legyen.

Az év első kiállítása is egyedi stílusú anyag. Orient Enikő Budapesten élő textil- és zománcművész munkáit Esztergomban már láthatta a közönség. Most a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület jóvoltából került az anyag Párkányba. A megnyitón Juhász Gyula üdvözölte a főleg Esztergomból érkezett érdeklődőket, majd ismertette a művésznő pályáját, sikereit.

A Párhuzam II. című kiállítást dr. Prokopp Mária művészettörténész, egyetemi tanár nyitotta meg. Bevezetőben utalt az összetartozás évére, melynek kezdetén akár e kiállítás is szimbóluma lehet a Duna két partján élő emberek összetartozásának.

Orient Enikő kiállítását érdemes megtekinteni a párkányi múzeumban, hiszen ritka és egyedi élményt nyújt a művészetkedvelő látogatónak. A kiállítás március 4-ig tekinthető meg.

A cikk folytatás a Felvidék.ma honlapon olvasható.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.