A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Bábjátékos Egyesület 2020-ban is megszervezi a felmenő rendszerű, gyermekbábos minősítő találkozókat. A szervezők lehetőséget kívánnak teremteni a bábjátékos gyermek közösségek bemutatkozására, tudásuk megmutatására és ismereteik gyarapítására.

A megyei/regionális minősítő válogatókat a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatóságai és a Magyar Bábjátékos Egyesület szervezi. A válogatókon a szakmai zsűri elemző értékelését követően minősítő (bronz, ezüst, arany) fokozatok kerülnek odaítélésre, valamint különdíjakkal értékelik a bábjátékos csoportok teljesítményét, segítik további munkájukat, értékszemléletüket.

A legkiválóbbak 2020. május 22–23-án, a Lakiteleken megrendezendő Országos Gyermekbábos Gálán mutatkozhatnak be, ahol a Gyermekbábos Vándordíj kerül átadásra.

A Nemzeti Művelődési Intézet, a Magyar Bábjátékos Egyesület pedig honlapon adja közre a lebonyolítással kapcsolatos általános és konkrét információkat, valamint a minősítés fokozatait, azok kritériumait.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.