Receptversenyt hirdetett a Mediaworks Hungary Zrt., melyre kedvenc ételeink leírását küldhetjük meg. A 2020. június 20-ig beküldhető receptekből a legjobb 150 jelenik meg a Családok szakácskönyve kiadványban.

A Családok szakácskönyve – Olvasóink legjobb receptjei című album elkészítéséhez, a Mediaworks megyei napilapjaiban meghirdetett felhívás alapján, az olvasók, családok saját receptjeinek, kedvenc ételeinek, desszertjeinek pontos leírását várják.

A minden évben nagy sikernek örvendő receptgyűjtési kezdeményezéshez idén is csatlakozott Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, aki vállalta, hogy az elkészülő szakácskönyv lektora lesz.

A könyvbe bekerülő több mint százötven receptet – mely lehet hagyományos, mindenmentes, különleges és gyermekek kedvence – szakértő zsűri választja ki, Prohászka Béla vezetésével.

A Családok szakácskönyve jó példája a magyar hagyományok tiszteletének, átadásának és megőrzésének, hiszen a legtöbb családi recept generációkon keresztül őrződik, alakul, most pedig még szélesebb körben válik ismertté.

A június 20. napjáig tartó receptverseny további részletei ide kattintva érhetők el.

Kapcsolódó cikkek:

Családi szakácskönyv készül olvasóink legjobb receptjeiből

Forrás: beol.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.