A Magyar-Turán Alapítvány szervezésében 2020. augusztus 21. és 23. között valósul meg a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés ünnepe Bugacon, amely a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe, és egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója.

A Kurultaj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak emléket állító ünnep. Az első modernkori, magyar részvétellel megtartott Kurultaj eseményt 2007-ben valósították meg, mely az azóta eltelt több mint egy évtized alatt olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. Az ünnep a sztyeppei lovas-nomád népekkel való rokonság révén egy nagy törzsi gyűlés, a magyarokkal rokon keleti népek kulturális találkozója.

Az idei Kurultajon több mint 50 olyan program kerül megrendezésre, melyen a hun-türk tudatú népek képviselői saját kultúrájukból adnak ízelítőt. Látható lesz a hagyományéltető találkozón a Honfoglalás korát idéző seregszemle, lovas viadalok, lovas vetélkedők, harci bemutatók, íjász és népzenei programok, valamint „Atilla Sátra” és a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások is.

A háromnapos eseményen 25-nél több rokon nemzet lesz jelen, és száznál is több csapat érkezik Bugacra. Az esemény fővédnöke Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés ünnepének programjai ingyenesen látogathatók, mellyel kapcsolatos további információk a mellékelt szórólapokon, valamint a kurultaj.hu hivatalos honlapon érhetők el.

Kurultaj 2020 – szórólap

Kurultaj 2020 – szórólap – programok

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.