A Békés Megyei Népművészeti Egyesület idén rendhagyó formában, két turnusban 2020. július 13-18. és július 20-25. között rendezi meg nyári népművészeti táborát, Békéscsabán. A tábor hat-hat napja alatt nem csak a különböző programok, de a résztvevők étkeztetése és elszállásolása is Békéscsabán történik.

A korábbi évektől eltérően a program csak részben valósul meg a megszokott bentlakásos formában, ugyanis újfajta opcióként a mindennapos bejárás is választható lesz a tábor teljes ideje alatt.

Ezen változtatásokkal megoldhatóvá vált, hogy egyidejűleg ne tartózkodjon jelentős számú táborozó egy helyen, mely intézkedéssel az egészségügyi elvárásoknak való megfelelés mellett, a szakmai programok hatékonyabb megvalósítása is biztosítottá vált.

Mindkét turnusban számos kezdő és haladó kurzus közül lehet választani, így többek között bútorfestő, fazekas, kézi hímző, népi ékszerkészítő és határok nélküli néprajzi népfőiskola is színesíti a tábor mindennapjait.

A július 13. és 25. között megvalósuló táborokba mostanra kiemelkedően sokan regisztráltak, mely ténylegesen megmutatja a népi kézművességre, hagyományokra és a közösségi létre, tevékenységre jelentkező társadalmi igények nagyságrendjét és súlyát.

A népművészeti tábor részletes programja és a kapcsolódó legfontosabb információk ide kattintva érhetők el.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.