Szeptembertől országszerte újraindulnak a Színháziskola képzések kiscsoportos jelenléti oktatás keretében.

A Színháziskola egy, a színházat, előadó-művészetet szerető és értő generáció kinevelése érdekében, támogatott formában megvalósuló 30 órás akkreditált továbbképzési program – nem csak pedagógusoknak.

A továbbképzés alapvető célja, hogy segítséget nyújtson a résztvevőknek abban, hogy hogyan válasszák ki a különböző közösségek életkorának, igényeinek és a lehetőségeknek megfelelő előadó-művészeti produkciót, és azt hogyan dolgozzák fel a résztvevőkkel.

A teljes program tartalma: 2 jelenléti képzési nap az érintett megyei helyszínen (20 fős) kiscsoportban, valamint 2 online képzési blokk egy online tananyag felületen (Moodle). Az egyik online képzési blokk egy cirkuszi produkció online megtekintése és egyéni feldolgozása, amelyhez a megtekinthető produkciót a Fővárosi Nagycirkusz bocsájtja rendelkezésünkre.

A képzés elvégzéséről a pedagógus végzettséggel rendelkező résztvevők PAT akkreditált képzési tanúsítványt kapnak, az egyéb végzettségekkel rendelkező résztvevők pedig részvételi igazolást.

A Színháziskola képzéssel kapcsolatban további információ és a jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

Várjuk oktatási és kulturális intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, amatőr művészeti közösségek, egyházak és további intézmények munkatársainak mielőbbi jelentkezését!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.