A kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében a Nemzeti Művelődési Intézet támogatást kapott Magyarország Kormányától – az 1290/2020. (VI. 5.) Kormányhatározat alapján – a közművelődésben dolgozó műszaki szakemberek támogatására.

A koronavírus világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítéséről szóló 1290/2020. (VI. 5.) határozattal a Kormány létrehozta a kulturális szféra szereplőinek támogatási rendszerét. A Kormány a kialakult helyzetben a kihirdetett jogszabállyal kíván a közművelődés műszaki szakemberei számára is támogatási lehetőséget teremteni azzal, hogy a művelődési házak technikai, hang-, fény- és színpadtechnikai feladatait ellátó vállalkozóinak az egzisztenciális helyzetét javítja. A támogatás célja, hogy a technikai partnerek a pandémiás időszak elmúltával is segíteni tudják a közművelődést, és aktív, háttértámogató szereplői maradhassanak a helyi kulturális életnek.

A támogatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele az előjelentkezés. A támogatást a Nemzeti Művelődési Intézet által – a jelen felhívás mellékletében – közzétett előjelentkezési adatlap alapján lehet igényelni.

 

FIGYELEM! Az előjelentkezés határidejét meghosszabbítottuk!

Előjelentkezési új határidő: 2020. szeptember 15. 24.00 óra

 

Előjelentkezési határidő: 2020. augusztus 31. 24.00 óra

Amennyiben Ön külsős, vállalkozási formában dolgozó műszaki szakember, kérjük, minél hamarabb – legkésőbb az előjelentkezési határidőként megadott időpontig – töltse ki a cikk alján, a mellékletben szereplő előjelentkezési adatlapot, valamint a kapcsolódó nyilatkozatokat a támogatás lehetséges igénybevétele érdekében.

Az előjelentkezéshez tartozó „Adatkezelési tájékoztató” ide kattintva olvasható el. Az előjelentkezéssel kapcsolatban eddig felmerült legfontosabb kérdések, és az azokra adott segítő válaszok megtekintéséhez kérjük kattintson ide:

Gyakran Ismételt Kérdések

Amennyiben nem találta meg a megfelelő választ, vagy az előjelentkezéssel, az igénybevétellel kapcsolatban további kérdése van, kérjük, az alábbi elérhetőségen érdeklődjön: vallalkozok@nmi.hu

MELLÉKLET-Előjelentkezési adatlap és nyilatkozatok

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.