Október 3-án adják át a Nemzeti Művelődési Intézet új székházát Lakiteleken. Az átadó ünnepséget és a hivatalos épületbejárást a székház építéséhez kapcsolódó Házat, hazát építünk ismeretterjesztő előadások, valamint egy rendkívüli jelentőségű, hagyományteremtő Kárpát-medencei eseménysorozat elindítása követi.

A Magyar Kormány 3.18 Mrd Ft összegű beruházásának köszönhetően Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben épülhetett meg a Nemzeti Művelődési Intézet új székháza, mely mérföldkő jelentőségű változást jelent a Nemzeti Művelődési Intézet, a közművelődési szakterület, valamint a Kárpát-medencei közművelődési szervezetek feladatellátása tekintetében is.

A kormányzati támogatással megvalósuló, több mint négyezer négyzetméter alapterületű klasszicista jegyeket hordozó székház homlokzatán – Makoldi Sándor műve alapján – szalagszerű díszítőelemek, frízek mutatják be a teremtésmítosz és magyar őstörténet legfontosabb pillanatait. Ezek a történetek hitet és erőt sugároznak minden magyar embernek, egyben iránytűként szolgálnak a magyar nemzet gyökereinek, küldetésének megértéséhez, valamint segítenek, hogy tetteinkkel magunk is hozzájáruljunk az egyedülálló magyar kultúránk megőrzéséhez, átörökítéséhez és gyarapításához.

Részletes programtervért kattintson ide.

Az esemény részleteiről a titkarsag@nmi.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.