A Békéscsabán kétévente megrendezésre kerülő esemény a népi textíliával foglalkozók legnagyobb országos megmérettetése és találkozása. A Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány tizennyolcadik alkalommal hirdeti meg a Kárpát-medencei Népi Textilfesztivál konferenciáját és pályázatát.

Az aktuális pályázat az „Ünnepre készülve” címet viseli. A pályázat kiírói a hímzés, szövés, csipke, nemez és viselet szakterületekről olyan korszerű és újszerű tárgyak, tárgyegyüttesek elkészítését várják, amelyek családi (ballagás, konfirmálás, diplomaosztó, esküvő stb.) és társadalmi ünnepeken viselt komplett öltözetek, illetve a hozzájuk kapcsolódó, textilből készült kiegészítők, díszítő elemek – ékszerek, gombok, övek, kitűzők, karkötők, fejfedők stb. –, továbbá lakástextilek, amelyek ünnepi díszbe öltöztetik a lakás helyiségeit, az ünnepi asztalt.

Amennyiben valaki a pályázaton és/vagy a konferencián részt kíván venni, a jelentkezési lapot 2021. szeptember 15-ig küldheti vissza a Békés Megyei Népművészeti Egyesület részére (5600 Békéscsaba, Orosházi út 32. sz., e-mail: info@bmne.hu). Természetesen a jelentkezés online elküldésére is van lehetőség az alábbi linken:
Jelentkezési lap a XVIII. Kárpát-medencei Népi Textilfesztiválra

A konferencia időpontja: 2022. március 4-5-6.

Kérjük, jelentkezés előtt olvassa el a részletes pályázati kiírást és az adatkezelési tájékoztatót.

Mellékletek:
Pályázati felhívás
Adatkezelési tájékoztató
Jelentkezési lap

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.