A Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány, a korábbi évekhez hasonlóan, 2021-ben is, a tavaszi és kora nyári hónapokban különböző típusú népi kézműves képzéseket és műhelyfoglalkozásokat szervez.

A kurzusok között találhatóak alap- és ráépülő ismereteket nyújtó műhelyfoglalkozások, amelyek elsősorban a választott kézműves szakma gyakorlati fortélyait hivatottak megismertetni, illetve a meglévő gyakorlati jártasságokat fejlesztik.
Innovatív módon, az EFOP-3.7.3-16-2017-00075 „Használható hagyományok – népi kézműves tudás átadása a Dél-alföldi régióban” című projekt keretében távoktatás módszertanával is tervezünk tudásátadást. A két szakágban történő tudásátadás nem zárul vizsgával, nem jár végzettséget biztosító dokumentum megszerzésével.
Szintén képzési ajánlataink közé tartoznak a Hagyományok Háza által akkreditáltatott tanfolyamok, amelyek a gyakorlati jártasság megalapozása mellett elméleti ismereteket is biztosítanak. Az akkreditált képzések vizsgával zárulnak és tanúsítványt adnak a résztvevőknek. Akik tanúsítványt szeretnének szerezni, számukra a belépés feltétele az érettségi, akiknek ez a végzettség nem áll rendelkezésre, számukra látogatási igazolást tudunk kiállítani a tanfolyamról. Az akkreditált képzések kedvezményes belépést biztosíthatnak az adott kézműves szakmák szakképesítést nyújtó képzéseibe (a megszerzett tudás beszámításával csökkenthető a szakképesítést adó tanfolyamok óraszáma és meghirdetett ára).

Az akkreditált képzésekre és műhelyfoglalkozásokra várják:
• a népi kézművességgel már foglalkozó alkotókat, akik tudásukat szeretnék továbbfejleszteni,
• azokat, akik kedvet éreznek, hogy kipróbálják alkotói vágyukat és szeretnének betekintést nyerni a választott szakma elméletébe és gyakorlatába,
• a pedagógusokat, akik olyan ismeretekre és készségekre tehetnek szert, amelyekre szükségük van a nevelő és oktató munka keretében,
• az álláskeresőket, akik elhelyezkedési esélyüket növelhetik újabb szakmai ismeret megszerzésével,
• azokat, akiknek állásuk megtartásához újabb szakmai ismeretek szükségesek,
• minden érdeklődőt, akik a szabadidejükből szívesen áldoznak a népi kézműves tudás elsajátítására.

Képzések és műhelyfoglalkozások időtartama: változó, az egyes szakmáknál külön feltüntetjük.

Részvételi díj: a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően az egyes kurzusok részvételi díja rendkívül kedvező (az egyes szakmáknál külön feltüntetjük).

Oktatók, foglalkozásvezetők: felkészült szakemberek, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület neves oktatói, illetve a népi kézművesség országosan elismert szaktekintélyei.

Képzések és műhelyfoglalkozások helyszíne: „TÉGLA” Népművészeti Alkotóház és Közösségi Tér, 5600 Békéscsaba, Orosházi u. 32.

Foglalkozási napok: szombat-vasárnap 9.00-16.00 óráig.
A képzéseket és műhelyfoglalkozásokat minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Jelentkezési határidő: 2021. február 1.

Jelentkezését a JELENTKEZÉSI LAP linkre kattintva adhatja le.

Mellékletek:
Felhívás
Adatkezelési tájékoztató
Jelentkezési lap

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.