Az Agrárminisztérium pályázatot írt ki a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására, valamint a települési, tájegységi értéktárak segítésére, Kárpát-medencei hagyományos öltözetkultúra továbbörökítésére. A pályázat kiemelt célja, hogy elősegítse a nemzeti értékek megőrzését a következő generációk számára, hogy mindennapi életük részévé váljanak, maradjanak.

A HUNG-2021 kóddal ellátott pályázat felhívása 2021. február 2-án jelent meg, ettől a dátumtól lehetőség nyílt a pályázati adatlap és a szükséges mellékletek feltöltésére. A pályázatok véglegesítésére 2021. március 1. 8:00 órától 2021. március 30. 23:59 percig van lehetőség.

A pályázat által működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás igényelhető, melynek keretösszege 930 millió forint.

A hazai és külhoni pályázók nyomtatott és elektronikus kiadványok, honlapok, filmek készítésére, bemutatóterek kialakítására, rendezvények megvalósítására 900 millió forint keretösszegben pályázhatnak.

A települési, tájegységi értéktárak létrehozásának segítése célkitűzés kapcsán az értéktárak létrehozásában és működtetésében jártas, tapasztalattal bíró szervezetek nyújthatnak be pályázatot, mely során segítséget nyújtanak értéktárakat még nem működtető települések számára értéktárak létrehozásában és működtetésében.

A pályázati projektet az új értéktárakat létrehozó szervezettel együttműködésben kell megvalósítani.

A „Hagyomány a divatban – viselet másként” célterület során több darabból álló új kollekció rajzos és szöveges tervdokumentációjával lehet pályázni, melyeknek alapjait a Kárpát-medencei tradicionális formavilág, alapanyag, díszítmény jellemzi.

A pályázatokat csak a pályázati felületen kell benyújtani, papíralapon, postai úton nem.

További információ kérhető a hungpalyazat@hungarikum.hu e-mail címen.

Forrás: Hungarikum.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.