A Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósítja meg a Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programot, amelynek keretében sor kerülhet a Közművelődési és közönségkapcsolati szakember középfokú, valamint Közművelődési szakember I. felsőfokú OKJ képzések megvalósítására is.

2021. február-március folyamán 71 képzési csoportban folytatódik a 2020-ban elindult képzés jelenléti oktatással a COVID-19 járvány prevenciós intézkedéseinek maximális betartásával.
A szakmai végzettséget nyújtó képzéseket a Nemzeti Művelődési Intézet többségében hazai kulturális és közművelődési intézményekben valósítja meg. A képzésekbe oktatóként bevont szakemberek a Nemzeti Művelődési Intézet partnerintézményeiből (felsőoktatási intézmények, közművelődési és kulturális intézmények, kulturális célú civil szervezetek), valamint a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársi köréből kerültek felkérésre.
A 2021. őszéig végződő képzési csoportokban várhatóan több mint 1600 fő szerez majd közművelődési végzettséget, ezzel is erősítve a hazai közművelődési szakemberek egyre népesebb táborát.
A képzésben oktatóként közreműködő kollégáknak jó munkát, kellemes oktatási élményeket, a résztvevőknek tartalmas tanulási élményeket, jó felkészülést kívánunk!

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.