Véget ért a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Pedagógia, Pszichológiai, Andragógia és Könyvtártudományi szekciójának munkája. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia a felsőoktatásban tanulók tudományos versengése már 60 éves múlttal. Ebben a szekcióban szerepelnek a közművelődési szakterületen tanuló felsőoktatási hallgatók is. 2021-ben két Közművelődési Bizottságban mérték össze tudásukat a pályázók.

A díjazottak között van öt, a Nemzeti Művelődési Intézet Közművelődési Tudományos Kutatási Programja által támogatott hallgató is, így a Kutatási Program első két évében nyert pályázók közül ők már tudták bizonyítani rátermettségüket, és mind az öten rangos helyezéseket is elértek. A Programban támogatott hallgatóink eredményei:

Közművelődés I. szekció

1.helyezett: Marosán Gréta: Helyi szellemi, épített és természeti örökségen alapuló kulturális gazdaságfejlesztés (Debreceni Egyetem, témavezető: dr. Márkus Edina)

3.helyezett: Beke Ivett: A munka és magánélet egyensúlya a kulturális szektorban (Szegedi Tudományegyetem, témavezető: dr. Keczer Gabriella)

Közművelődés II. szekció

1.helyezett: Fekete Rita: Kistelepülések közművelődésének fejlesztési lehetőségei – Túristvándi közösségi felmérése mentén (Debreceni Egyetem, témavezető: dr. Juhász Erika)

2.helyezett: Fekete Anna: Imázs és presztízs – Az ifjúsági közösségi színterek látogatottsági trendjeinek vizsgálata: elfordulás vagy pálfordulás (Eötvös Loránd Tudományegyetem, témavezetők: dr. Benkei-Kovács Balázs, dr. Ponyi László)

Különdíjas: Koncz Andrea: Működő közösségek a Kodály-hagyomány jegyében (Szegedi Tudományegyetem, témavezető: Bozsó Renáta)

Gratulálunk a hallgatóknak és témavezetőiknek!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.