A Nemzeti Művelődési Intézet 2020 decemberében új tudásmegosztó online felületet hozott létre, mely az aszakkor.hu felületen érhető el.

Az oldalon hagyományos szakköri foglalkozásokat lehet az internet segítségével megismerni, elsajátítani, akár otthoni környezetből. A díjmentes, visszanézhető bemutatóvideók segítségével könnyebben elsajátítható egy-egy mesterség fortélyai, mesterfogásai. A Ráhangoló rovat néhány perces kedvcsináló kisfilmjei pedig bepillantást engednek egy-egy szakköri tevékenységbe

A felület tartalma állandóan bővül, az „ünnepkörhöz köthető szakkörökaloldaon már a Húsvéti ünnephez kapcsolódva leírások, ünnepre felkészítő videók megtalálhatóak. Jelenlegi újdonsága a Szakkör-nek az anyák napjához kapcsolódik.

Az anyák napja világszerte ünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, a legtöbb országban ez az ünnep májusra, Magyarországon május első vasárnapjára esik.

Az anyák napja ünnepéhez kötődve már találhatóak fent videók, amelyek ráhangolódást és felkészülést biztosítanak az ünnephez. A látogatók megtekinthetik például a szívdoboz és a fonott szegéllyel díszített szív elkészítésének fortélyait, amelyek remek ajándékötletek is egyben.

Ha többet szeretnél tudni az A Szakkörről olvasd el egy korábbi cikkünket vagy keresd fel a felület honlapját, Facebook oldalát!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.