A Közösségek Hete országos rendezvénysorozat a közösségek ünnepe, mely immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre, 2021-ben május 10–16. között virtuális formában.

A Közösségek Hete a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ szervezésében, az Országos Széchényi Könyvtár, valamint az Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével valósul meg.

A rendezvénysorozat a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet, valamint a közösségi kezdeményezések erejét, a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánja láthatóvá tenni. Továbbá a Közösségek Hete kiemelt célja a közösségek megtartó erejének, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatása.

A járvány miatt idén ismét az online megrendezhető programok kerülnek előtérbe, azonban a korlátozások részleges feloldásában bízva ezeket úgy célszerű megtervezni, hogy szabad térben, kisebb csoportok részvételével, személyes találkozással is megvalósíthatók legyenek.

Idén is várjuk a kulturális intézmények, civil szervezetek, a TOP 5.3.1. és a TOP 6.9.2. pályázatok nyerteseinek és a kulturális közösségeknek a jelentkezését programszervezésre.

A programszervezők idén 6 tematikához kapcsolódva praktikus válaszokat tudnak adni a jelen helyzetre, segítséget abban, hogy a bezárt, szürke hétköznapokat jó kedvvel, közösségi élményként próbáljuk megélni. A 2021-ben ajánlott tematikák leírása itt olvasható.

A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.

Jelentkezési határidő: 2021. május 7. 24:00

A részletes felhívás megtekintéséért kattintson ide.

„Keressük értékeinket!” című kincskereső játék keretében olyan értékekre szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek fontos szerepet töltenek vagy töltöttek be egy közösség életében, és amelyek nem csak a közösség, de mások számára is. Az alkotásokat május 7-ig várjuk.

További információért:
Heim Krisztina
Közösségek Hete projektkoordinátor
+36 70 456 9293
kozossegekhete@gmail.com

www.kozossegekhete.hu

www.cselekvokozossegek.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.