Az aszakkör.hu felület a Nemzeti Művelődési Intézet tudásmegosztó online felülete. Célja a hagyományos szakköri tevékenységek megismertetése és népszerűsítése díjmentesen biztosított bemutató és ráhangoló videókkal.  A videókban felkészült és gyakorlott szakkörvezetők segítségével ismerhetők meg és sajátíthatók el egy-egy tevékenység alapjai, mesterfogásai.

A felületen a fafaragástól kezdve a repülőmodellezésen keresztül egészen a csipkeverésig különböző mesterségekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Szakkör tartalma állandóan bővül, frissül.  Az ünnepkörhöz köthető szakkörök” aloldaon már a Húsvéti ünnephez és az anyák napjához kapcsolódva találhatók leírások és felkészítővideók.

A felület legfrissebb újdonsága a gyereknaphoz kapcsolódik. A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában ünneplik, az év legkülönbözőbb napjain. Az ünnepet először Törökországban 1920-ban tartották meg a gyermekek érdekeinek szolgálatának céljából.

A gyereknaphoz kapcsolódva már található fent videó, amely ráhangolódást nyújt az ünnepre, valamint kiváló ötletek meríthetők belőle. A videóban bemutatott mézeskalács házikó elkészítése remek közös program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ha többet szeretnél tudni az A Szakkörről olvasd el egy korábbi cikkünket vagy keresd fel a felület honlapját, Facebook oldalát!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.