297 biztosan őrült, 1050 percben, 10 napon át…

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A fenti „indikátorok” a 23. Vajdasági Amatőr Színjátszó Találkozó ünnepélyes megnyitóján hangzottak el Nagykikindán a vajdasági színjátszó ünnepre vonatkozóan, amelyre az NMI Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának munkatársai is meghívást kaptak és örömmel vettek részt.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével 2018. április 5. és 15. között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 23. találkozóját, immár 23. alkalommal.

A találkozó az amatőr társulatok seregszemléje és rangos versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A minden évben más-más délvidéki településen megrendezett találkozón többek közt a két fődíjat is elnyeri valamelyik arra méltó csoport a Pataki László- és a Bombach Béla-díjakat.

Elsősorban Vajdaságban működő színjátszó csoportok és egy galgahévízi csoport is részt vesz a színjátszó szemlén: idén 17 csoport méretteti meg magát.

A találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye és egyben a Csongrád megyei iroda számára is újabb ajándéka a Vajdasággal meglévő baráti és szakmai együttműködéseknek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.