A Cseperedők Néptáncegyüttes a Millenáris színpadán lépett fel

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

Komárom-Esztergom megyét képviselte színpadi fellépésével a bábolnai Cseperedők Néptáncegyüttes a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága által szervezett IV. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásáron.

2018. szeptember 14–15. között a Millenáris Park színpadán az első napon lépett fel a tánccsoport középső korosztályos csoportja, amely általános iskolásokból és középiskolásokból áll. A fellépés során Bábolna és a közeli tájegységek tánca elevenedett meg a közönség előtt.

A Cseperedők Néptáncegyüttes népi hagyományokat őrző bábolnai formáció, alapító tagja Bors Erika, aki házastársával, Török Sándorral igazgatja a néptánccsoport munkáját több mint két évtizede. Mindketten elhivatottak abban, hogy tudásukat, a néptánc iránt érzett szeretetüket és elhivatottságukat átadják a jövő fiataljainak.  Ez olyan jól sikerült, hogy a kicsiket már a felnövekvő generációk is tanítják.

A tánc öröme, összetartó ereje generációkat köt össze a Cseperedőknél, akik büszkén veszik fel a népviseleteket, vallva: a néptánc életforma. A csoport jelen van Bábolna város rendezvényein, saját programokkal is gazdagítják a város kulturális életét, de külföldön is megmutatták már a magyar népi kultúrát. Számos elismerésben részesültek munkájukért, megkapták a Bábolnáért Emlékérmet is. A csoportot 2018-ban Megyei Prima Primissima díjra jelölték.

  

A csoport tagjai a budapesti fellépést követően elismerő oklevelet vehettek át a szervezőktől. Hazautazásuk előtt még megtekintették a IV. Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár színes standjait, érdekes interaktív bemutatóit.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.