A Hajdú-Bihar megyei minőségfejlesztők sikere

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A magyar kultúra napján három Hajdú-Bihar megyei művelődési ház is „Minősített Közművelődési Intézmény” címet vehetett át Budapesten, a Hagyományok Házában rendezett ünnepségen. 

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a VOKE Egyetértés Művelődési Központ számára másodszor, míg a Derecskei Városi Művelődési Ház és Könyvtár számára először adta át az elismerést.

A minősült intézmények vezetői, Berényiné Szilaj Ilona, Kardos Ilona és Nádházi-Tálas Csilla többször is részt vettek a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága által szervezett minőségfejlesztési programokon. Kezdetben érdeklődőként, majd a sikeres pályázatok beadása után előadóként járultak hozzá az úgynevezett „Minőség Klubok” munkájában, hogy a minőségfejlesztés szemléletét, célját és eredményeit megismertessék a megye más közművelődési intézményeinek munkatársaival, illetve, hogy beszámoljanak a pályázatírás során szerzett tapasztalataikról.

A szakmai műhelysorozat a jövőben is folytatódik a már minősült intézmények vezetőinek bevonásával – Hajdú-Bihar megyében még a Debreceni Művelődési Központ (háromszorosan is) és Kaba büszkélkedhet a „Minősített Közművelődési Intézmény” címmel – és kibővül a szomszéd megyék érdeklődő munkatársaival. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye igazgatóságának és közművelődési intézményeinek szakemberei ugyanis szívesen megismerkednének a Hajdú-Bihar megyei tapasztalatokkal.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.