A jövő zenéje már Baranya megyében is felcsendült!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

Folyamatosan alkotnak kisebb-nagyobb közösségek a 135+1=A jövő zenéje program keretében. A művészetek majd minden ága megmutatja, miként tudja megfogalmazni, értelmezni és hasznosítani a Kodályi örökséget. Az ének, zene, tánc, képzőművészet mellett olyan újszerű ötletekkel is találkozhatunk, mit az animációkészítés és a természettudományi megközelítés. A modern eszközök segítségével hátrányos helyzetűekhez, kicsikhez és nagyokhoz, vidékiekhez és városiakhoz is eljut a zene közösségformáló ereje. Időpont: 2018. április 28. 15.00 óra. Helyszín: Művelődési Ház, Vokány.

Vokányban már a projektzárásra készülnek ahol egy szombat délutáni családi program keretében népi zenés játszóház az alkotók és a helyi gyűjtők kiállítása várja az érdeklődőket. A programot a csoporttagok által készített Háry János fényfestés koronázza. Pécsett a Total Art Egyesület kis csoportja könyvtári foglalkozáson hangolódik az alkotásra. Ismerkednek Kodály zenéjével, szellemiségével, céljaival hogy az animáció segítségével a lehető legjobban át tudják adni élményeiket.

A megyei iroda igyekszik minden programelemen ott lenni, hogy segítse és dokumentálja a megvalósítás folyamatát. Több csoport esetében is kreatív ötletekkel és módszertani kérdésekkel fordulnak az iroda dolgozóihoz, így érezhető a megye aktivitása, elhivatottsága. Sikerként könyvelhető el a csoportok közötti együttműködések kialakulása, melynek öntevékeny szerveződése determinálja a hosszabbtávú kötődések kialakulását.

Meghívó

Marksz Levente

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.