A Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány 20 éve – Könyvbemutató Debrecenben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága és a Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány 2019. május 13-án mutatta be az igazgatóságon A közösségek szolgálatában című kötetet.

A könyvbemutatóra a megye közművelődési szakemberei és az igazgatóság együttműködő partnerei kaptak meghívást, akik megtöltötték az előadótermet. A megjelenteket Angyal László megyei igazgató köszöntötte, és előzetesen méltatta a kötet rendkívül fontos dokumentáló értékét és módszertani gazdagságát, amely így hasznos segédanyagként is segítheti a gyakorló szakemberek munkáját.

Ezt követően Groskáné Piránszki Irén közösségfejlesztő, a Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány elnöke, a kötet szerzője mutatta be a könyvet. A résztvevők átfogó képet kaphattak az első Hajdú-Bihar megyei közösségfejlesztő kezdeményezésekről, azok továbbéléséről és hatásairól, valamint azokról a személyiségekről, akik a fejlesztő folyamatok részesei voltak.

A szakember a továbbiakban bemutatta a Közösségfejlesztők Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének munkáját, majd szólt a Közösségszolgálat Alapítvány tevékenységéről.  A Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítvány 20 éves működésének sajátosságait ismerhették meg az érdeklődők, kiemelve és bemutatva néhány újszerű kezdeményezést.

A kötet izgalmas fejezetét alkotja az a szakasz, ahol a szerző éves bontásban mutatja be 1996-tól 2016-ig azokat a helyi fejlesztéseket és újszerű folyamatokat, amelyekben az alapítvány részt vett, kezdeményezett.

A bemutatót izgalmas beszélgetés követte, majd valamennyi résztvevő megkapta a kötetet, amelyet nagy haszonnal tud forgatni helyben, együttműködve.

Angyal László

Fotó: Szabó László

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.