A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület harminc éve

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet feladatai között kiemelten hangsúlyos szerepet játszik a közösségi művelődés támogatása. Ezzel összhangban munkatársai is aktív szereplői egy-egy település kulturális életének.

A Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület 1988. június 6-án, az egykori Hazafias Népfront székházában, a későbbi Gyermekkönyvtár épületében alakult meg. Öt esztendővel később, 1993-ban vette fel az egyesület a város nagy szülöttjének, a Magyar Örökség-díjas Móra Ferencnek a nevét. Az egyesület jubileumi ünnepségén megjelent vendégeket Kapus Béláné elnök köszöntötte 2018. június 8-án. Jelen volt Lezsák Sándor, a település országgyűlési képviselője is, aki az egyesület tagja, hiszen az első elnök, Fekete Pál mellett ő is ott bábáskodott az egyesület születésénél.

Kállainé Vereb Mária, az egyesület ügyvezető elnöke tekintett vissza az egyesület elmúlt harminc évére, kiemelten az elmúlt tíz évre. Az ünnepi műsorban mások mellett hungarikum hangszerünk, a tárogató is megszólalt.

A jeles alkalomra emlékfüzet is készült az irodalmi szekció közreműködésével. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület emléklapot és Móra, ill. jubileumi emlékérmet adományozott alapító tagjainak, azoknak, akik erkölcsileg, anyagilag támogatják az egyesület munkáját, illetve az egyesületben alkotómunkát végeznek.

 

Természetesen az egyesület minden tagja gazdagabb lett egyebek mellett az alkalomra készült emlékfüzettel is. Az ünnepi közgyűlés háziasszonya Fekete Beatrix elnökhelyettes volt, aki az Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának módszertani referense.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.