A közösségi médiában rejlő lehetőségek és veszélyek a Közösség és média szakkörön

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

2019. április 24-én lezajlott az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága szervezésében indult Közösség és média szakkör harmadik alkalma. A foglalkozások egy éven keresztül tartanak és a Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon EFOP-3.7.3-16-2017-00150 számú projekt keretében valósulnak meg.

A foglalkozáson a résztvevők megismerhették a közösségi médiában rejlő lehetőségeket és veszélyeket. Sokrétű információt kaptak a különböző közösségi média eszközökről, mint például a Facebook, YouTube, Twitter, Instagram megszületésének körülményeiről, alkalmazásának lehetőségeiről, elterjedéséről. Tóthné Boda Éva foglalkozásvezető kiemelte a Facebook-ot mint a közösségépítés eszközét, valamint szerepét egy település értékfeltárásában, mely során igaz a múlthoz nyúlunk vissza, de a jövőt építjük.

A szakkör további része gyakorlati foglalkozással folytatódott. A jelenlevők örömmel hoztak létre Facebook csoportot, mellyel hozzájárultak Pér település értékfeltárásának első lépéseihez.

 

A Közösség és média szakkör 2019. május 27-én folytatódik.

Epinger Zsanett
Fotó: Epinger Zsanett

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.