A közösségszervezés BA szak népszerűsítése Komárom-Esztergom megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

Komárom-Esztergom megyében is elindult a közösségszervezés szak népszerűsítése. 2019. január 21-én a Tatabányai Árpád Gimnázium A Vértes Agorájával közösen szervezett pályaválasztási napot az iskola diákjainak.

A programon felsőoktatási intézmények, társadalmi és civil szervezetek képviselői is részt vettek, többek között a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája is képviseltette magát. A Művelődési Intézet standjánál az érdeklődő diákok megismerkedhettek a szakkal, illetve a szakirányokkal.

2019. január 23-án a tatai Eötvös József Gimnáziumban pedig egy interaktív osztályfőnöki óra keretében nyílt lehetőségük a fiataloknak, hogy az őket érintő kérdések mentén alaposabban feltérképezzék a hamarosan induló szakot.

Mindkét eseményen kaptak szórólapot, megtekinthették a „Válaszd a közösségszervezés BA szakot!” című videót, valamint játszhattak a Kahoot! online felületen létrehozott, a közösségszervezés szakkal foglalkozó kvízzel is, mely további kérdéseket generált és egyben válaszokat is adott.

A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájának munkatársai a környező települések gimnáziumaiban és fiatalokkal foglalkozó színtereiben plakáttal és szórólappal népszerűsítették a szakot, illetve online tájékoztatták partnereiket, az önkormányzatokat, valamint a megyei középiskolák vezetőségét a szakra való jelentkezés lehetőségeiről.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.