A közösségszervezés szak népszerűsítése Nógrád megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

Balassagyarmaton a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Gimnáziuma, Szakgimnázium és Szakközépiskolájában 2019. január 16-án osztályfőnöki óra keretében promóciós kisfilm vetítésével együtt kaptak tájékoztatást a szak jellemzőiről, képzési helyszíneiről, a szakma hosszú távú lehetőségeiről a közösségszervezés iránt érdeklődő végzős diákok.

A pályaválasztás előtt álló középiskolások között fontos a közösségszervezés BA szak népszerűsítése, megismertetése, annál is inkább mivel egy újnak mondható képzésről van szó. A kulturális szakemberek képzésében bekövetkezett változások, a szakma megerősítése, valamint a társadalmi szintű beágyazódása érdekében fontos az ezzel kapcsolatos információk eljuttatása, átadása a középiskolás diákok körében.

A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Irodájának munkatársai Salgótarján, Pásztó, Kisterenye, Szécsény és Balassagyarmat középiskoláiban előadások, plakátok, szórólapok segítségével népszerűsítik a szakot, nemcsak a végzős diákok, hanem a 10. évfolyamosok körében is. A megyében lévő művelődési intézményekben és közösségi színterekben szintén kihelyezésre kerültek a figyelemfelhívó plakátok.

Szigeti Lászlóné

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.