A közösségszervezés szak népszerűsítése Veszprém megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara 2019. szeptemberi kezdéssel meghirdette a Közösségszervezés alapszakot. Jelentős előrelépés ez Veszprém megye és a térség közművelődési szakember utánpótlásának biztosítása terén.

Annak érdekében, hogy minél több fiatal figyelmét felkeltsék a szakma és a képzés iránt, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája – a Pannon Egyetemmel közösen – a megye több középiskolájában rendhagyó osztályfőnöki óra keretében tart a szakot népszerűsítő foglalkozást a diákoknak.

Ennek keretében bemutatják a közművelődésben dolgozók munkáját, az intézmények, szervezetek feladatait, az iroda működését, és levetítik a szakot népszerűsítő rövidfilmet is. Dr. Fábián Gyöngyi, az egyetem szakfelelőse mutatja be a Közösségszervezés alapszakot, ismerteti a legfontosabb tudnivalókat, majd egy gyors közösségépítő játékba is bevonja a fiatalokat.

Eddig az ajkai Vörösmarty Mihály Gimnáziumba, a pápai Türr István Gimnáziumba és a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumba látogattak el, illetve lehetőséget kaptak még a pápai Református Kollégiumban, valamint a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnáziumban is, ahol február elején lesznek a foglalkozások. Az iroda munkatársai mindenhol azt tapasztalták, hogy a fiatalok nem ismerik igazán ezt a szakmát, nem tudtak eddig a képzésről, de közülük többen is érdeklődést mutattak a foglalkozás után.

A sorozat ősszel, a pályaorientációs napok keretében folytatódik megyeszerte.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.