A közösségszervező szak népszerűsítése Békés megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

Békés megye legnagyobb pályaorientációs rendezvénye került megrendezésre október 1-én és 2-án Békéscsabán, ahol a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága a közösségszervező szakot népszerűsítette.

A 28. Csabai Garabonciás Napok keretében, idén ősszel is megrendezésre került a Pályaválasztási Börze Békéscsabán a Csaba Park rendezvénycsarnokában. A kétnapos rendezvénysorozatnak köszönhetően a fiatal generáció a különböző szakmák profiljait ismerhették meg. Találkozhattak a leendő munkaadókkal, intézményvezetőkkel és betekintést nyerhettek az adott szakma munkakörülményeibe. A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóságának munkatársai a közösségszervező alapszakot népszerűsítették és bemutatták a Művelődési Intézet szerteágazó, sokszínű tevékenységét és programjait.

Több mint száz kiállító: 30 iskola, 18 felnőttképzési intézmény, 8 egyetem és főiskola, illetve számtalan munkáltató adott hasznos tanácsot a válaszút előtt álló fiataloknak. Az érdeklődők kilenc szakirányban kaptak tárlatvezetést a rendezvényen, ahol játékosan ismerkedhettek a képzésekkel, illetve a szakmákkal. A Nemzeti Művelődési Intézet standjánál a diákok részletes tájékoztatást kaptak az ország különböző felsőoktatási intézményeiben elérhető közösségszervező alapszakokról és azok szakirányairól, valamint a rájuk épülő mesterszakokról. Emellett a diákok megismerkedhettek a hungarikumokkal, hungarikum keresztrejtvény kitöltése közben.

Hidvégi-Farkas Zsófia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.