A média közösségépítő szerepe

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Közösség és média címmel a helyi lapokról és azok jelentőségéről tartott foglalkozást 2019. május 28-án Dombi Margit újságíró, médiaszakember Debrecenben, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatóságán. A program az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Művelődő közösségek az Alföldön elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosító számú projektjének keretében valósult meg.

A résztvevők – többségében közművelődési szakemberek – saját településük sajtótermékeit hozták el az alkalomra, hogy egymásnak bemutassák, és közösen elemezzék azokat.

A beszélgetésekből kiderült, hogy az egyes településeken mennyire népszerű az adott újság, és hogyan lehetne az ismertségét, olvasottságát javítani. Szó esett a szerkesztési szempontokról, a média közösségépítő szerepéről, a reklám jelentőségéről és a terjesztés módszereiről is.

A foglalkozás résztvevői játékos formában ismerkedtek a különböző sajtóműfajokkal. Megismerték a hír írásának szabályait és maguk is próbálkoztak hírek megírásával. A csoport, a tervek szerint, legközelebb 2019. június 25-én találkozik.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.