A minőség nyomában

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága Minőségirányítási Szakmai Műhelyt szervez. Az iroda kiemelt feladatának tekinti, hogy szakmai segítséget nyújtson a megyei közművelődési intézményeknek, a közművelődés minőségbiztosítási, -fejlesztési rendszer működésének segítésével.

Kiemelt cél, hogy a közművelődési tevékenységben érvényesüljenek a minőségfejlesztési alapelvek, mint a partnerközpontúság, a folyamatos fejlesztés, valamint az, hogy kialakuljon az egyes szervezetek vezetési és a munkatársi elkötelezettsége a minőség iránt.

További cél az is, hogy Pest megye közművelődési intézményei településükön minőségi, igényes és innovatív tevékenységet végezzenek. A közművelődés területén folytatott hatékony, átlátható munka megvalósulásához vezető út egyik kiemelt fontosságú feladata elnyerni a Minősített Közművelődési Intézmény Címet.

2019-ben három műhelyfoglalkozás szerepel a tervek között, olyan helyszíneken, ahol már rendelkeznek Minősített Közművelődési Intézmény Címmel, így ezek nagyon hasznos helyszíni tapasztalatok lehetnek a későbbiekben. Mindhárom igazgató tart egy-egy előadást, ahol minden alkalommal a Nemzeti Művelődési Intézet területét jól ismerő munkatársa ad tájékoztatást, illetve oszt meg hasznos információkat. A programokon lehetőség van konzultációs alkalmakra a tapasztalatok cseréjéhez, illetve a találkozások során az egymástól való tanulást is segítő összehangolt, hálózatszerű együttműködés kialakítása a cél.

A három találkozási alkalom időpontja, helyszíne:

Február 19. Biatorbágy (Juhász Ferenc Művelődési Központ)
Március 12. Csömör (Petőfi Sándor Művelődési Ház)
Április 9. Dabas (Kossuth Művelődési Központ)

A Minőségirányítási szakmai műhely első találkozóján két gondolatindító előadás lesz:

Kary József a Nemzeti Művelődési Intézet Szolgáltatásfejlesztési Igazgatóságának igazgatója tart előadást „Minőségfejlesztés a közművelődésben” címmel.

„A szokás – Egy minősítés története” címmel pedig Szádváriné Kiss Mária, a biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ igazgatója tart előadást.

A minőségfejlesztés iránt érdeklődő, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény Cím megpályázását tervező Pest megyei intézményeket pedig a Minőségirányítási Szakmai Műhelybe várják.

Időpont: 2019. február 19. (kedd), 10.00–13.00 óra
Helyszín: Juhász Ferenc Művelődési Központban (Biatorbágy, Baross Gábor utca 1.)

Jelentkezési határidő: 2019. február 13. (szerda)

A szakmai műhelyen való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött! Bővebb információ és jelentkezés: Varga-Farkas Gyula módszertani referens, varga.f.gyula@nmi.hu, +36 20 322-2353

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.