A Mozgó film, mozgó klub tagjai a Korda Filmstúdióban jártak

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. a Művelődő közösségek az Alföldön projekt Mozgó film, mozgó klub szakkörének tagjai április 6-án az etyeki Korda Filmstúdióba látogattak.

Végéhez közeledik a kerekegyházi szakkör, melynek középpontjában a közösségi videó, mozgó film és fénykép készítése állt. Megszerzett tudásukkal a szakkör tagjai hozzájárultak a települési értékek feltárásához, dokumentálásához, népszerűsítéséhez. A résztvevők a szakkör látogatásával megtapasztalták az alkotás örömét, létrehoztak maradandó produktumot is a településről. E tudások megszerzése mellett jutott idő kirándulásra is, hiszen márciusban jártak a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban, illetve az Otthon Moziban is. A Kecskeméti Animációs Filmstúdióban tett látogatás témája az animáció történetének és technikáinak megismerése volt. Ezt követően érkeztek az Otthon Moziba, ahol először a gépházba mentek, ahol megtekintették az eszközöket és megismerkedtek a gépháztörténettel. Ezt követően 3D-s filmvetítésen vettek részt.

Áprilisban pedig a szakkör tagjai ellátogattak a Korda Filmstúdióba. Bérelt busszal indultak a Korda Filmparkba, mely Budapesttől 29 kilométerre található Etyeken, a Korda Stúdió területén. Egy tematikus vezetett túra keretei közt megtekintették a kiállítást, sétáltak egy működő filmstúdió területén, ellátogattak a híres New York utca és reneszánsz díszletvárosba. A szakmai program jó időzítése miatt lehetőség nyílt a híres Etyeki Piknik meglátogatására is. A tagok magukkal vitték fényképezőgépeiket is, hisz mind a stúdió, mind a piknik bőséges fotózási témát kínált.

Az új közösség Kerekegyházán a Közösségek Hete rendezvénysorozat keretében mutatkozik majd be Kerekegyházi anzix című rendezvényével.

Fekete Beatrix
Fotó: Fekete Beatrix

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.