A Múlt – Jelen – Jövő projekt második találkozója Eperjesen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A Múlt – Jelen – Jövő címet viselő lokális társadalomfejlesztő projekt második találkozója iránt az első alkalomhoz hasonlóan nagy volt az érdeklődés az eperjesi Veres Péter Faluházban 2019. június 4-én.

A találkozón Gál Boglárka koordinátor felelevenítette a projekt céljait, mely szerint elsőként 2019. július 6-án kiállítás nyílik azokból az értékekből, amelyeket az eperjesiek összegyűjtenek, és kapcsolódnak a település történetéhez. Második célkitűzés a települési értéktár bizottság létrehozása, majd hungarikum klub működtetése.

A bevezetőt követően Dohorné Kostyál Zsuzsanna megyei igazgató bemutatta, megismertette a résztvevőkkel az értékfelterjesztés módját, így sor került a javaslattételi lap kitöltésére, amiről a jelenlévők plenárisan be is számoltak.

Ezt követően megismerkedtek a tankatalógus módszerével, amelynek hatékony érzékeltetése érdekében jó példaként a Csongrád megyei Szegváron megvalósult projekt kisfilmjét nézhették meg a jelenlévők, valamint a településen közművelődési feladatellátásért felelős Kabainé Tóth Andrea vezetésével összeállították a csoport tankatalógusát.

A találkozó zárásaként a Csongrád Megyei Értéktárról tájékozódtak a résztvevők az arról készült filmen keresztül.

Erre az alkalomra már többen úgy érkeztek, hogy hoztak magukkal olyan tárgyakat, amiket szívesen látnának a kiállítás részeként. Az értékeket 2019. június 18-ig kell a Veres Péter Faluházba eljuttatni, ezen a napon lesz a projekt harmadik találkozója is.

Gál Boglárka

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.