A Művelődési Intézettel a Debrecen-korzón, avagy csináltuk a Fesztivált!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári buliját, a Campus Fesztivált idén július 19. és 23. között rendezték meg Debrecenben, a Nagyerdőn. A tavalyi jó tapasztalatok alapján a Művelődési Intézet idén is részt vett a Fesztivál közösségi programkínálatában, a szervezetet a Kelet-Magyarországi Központ képviselte a kulturális intézmények kiállítói standjai és attrakciói között a stadion emeleti szintjén kialakított Debrecen – korzón.

Az idei Fesztivál a fiatalabb korosztálynak is tartogatott meglepetéseket, nagy vonzerővel bírt, hogy idén a 12 éven aluli gyerekek felnőtt kíséretében ingyenesen látogathattak a fesztiválra. Az újítással a szervezőknek még több családot sikerült megszólítani, s a Nagyerdő területére csábítani.

A Művelődési Intézet gyermek- és felnőtt játszóháza a helyi értékekre, az értékfeltárás fontosságára hívta fel a látogatók figyelmét, valamint az érzékenyítő programmal játékos formában ismertette meg a jelenlévőket a magyar értékekkel és hungarikumokkal.

A standnál többek között hungarikum kocka, óriás puzzle vagy értékpiramis kirakásával tölthették el az időt. A legkisebbekről sem feledkeztek meg a szakemberek: számukra nemzeti értékeinkről készült kifestőkkel és memóriakártyákkal, valamint hungarikum totóval készültek. A legügyesebbek pedig mini puzzle ajándékokat is kaphattak.

Jó zenével, kellemes hangulatban, élénk érdeklődés mellett telt az idei fesztivál, ebben az évben is sokan találkozhattak a Művelődési Intézet tevékenységével, és pillanthattak bele a szervezet értékfeltáró munkájába.

Majláth Orsolya Andrea szakmai asszisztens

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.