A Pest megyei igazgatóság a VéNégy Fesztiválon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

2019. július 4–7. között hetedik alkalommal rendezték meg a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót Vácott. A fesztiválon a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága is képviseltette magát: hungarikum játszóházzal és totóval népszerűsítette az ország értékeit.

A fesztivál középpontjában a kortárs színházi kultúra áll. Hazai és határon túli – cseh, lengyel, szlovák – társulatok is bemutatkoztak, beszélgettek, alkottak.

A rendezvényen késő délután és esténként könnyűzenei együttesek szórakoztatták a látogatókat.

A Pest megyei igazgatóság a napközbeni programokat színesítette a koncertek és színházi előadások előtt. A kisebbek szüleikkel együtt játékos formában ismerkedtek meg a hungarikumok világával, voltak játék kockák, és óriás puzzle is. A nagyobbak totón mérethették meg tudásukat. Természetesen senki nem távozott ajándék nélkül, a gyerekek sok-sok tudásmorzsával gazdagodhattak.

Szívesen jöttek a kicsik és nagyok egyaránt. Sok értéket megismerhettek és megtanulhattak. Öröm volt egy ilyen színes forgatagban együtt játszani. Jövőre folytatja a Pest megyei igazgatóság a közös munkát a szervezőkkel, és örömmel mutatja meg az ország értékeit a hazai és a visegrádi országokból érkező látogatóinak is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.