A Rumi Rigók Kodályról dalolnak

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

A Rumi Rajki István Általános Iskola angyalhangú gyermekkara 2018. április 12-én tartotta második próbáját a 135+1=A jövő zenéje program keretében.

A Vas megyei település Rumi Rigók elnevezésű gyermekkara 2017 tavaszán alakult. Az iskola alsó tagozatos diákjaiból álló énekkarral Várhelyi Zoltán, Ágfalvi Ferencné és Gyurkóné Kirizs Erika foglalkozik. A 135+1=A jövő zenéje programra a Rumi Rigók Gyermekkar a PlectRum Gitárklubbal karöltve készül. A gyermekkar egy különleges kórusművel fogja megörvendeztetni a nagyérdeműt a nagy bemutatón. Kodály Zoltán híres és tanulságos gondolataiból inspirálódva, különféle kreatív elemekkel tarkítva alkotta és zenésítette meg Várhelyi Zoltán az előadásra szánt művet. A zenei aláfestéssel a PlectRum Gitárklub művészei készülnek.

A legutóbbi próbán az NMI Művelődési Intézet Vas Megyei Irodájának munkatársa is segítette még szorosabb közösséggé csiszolódni a csoportot. A gyermekek lelkesek, aktívak, a próbákat általános jókedv jellemzi. Várhelyi Zoltán instrukcióival a fiatalok hamar elsajátították az új kottasorokat. A diákok énekhangja harmóniát alkotva zengett Ágfalvi Ferencné és Gyurkóné Kirizs Erika gitáron pengetett dallamaival.

A friss „tananyagot” követő refrént már minden kislány kívülről fújja, szép hangjuk átjárja az iskola falait. Ne lepődjön meg rajta a hallgató, ha másnap azon kapja magát, hogy a fülbemászó dallamot dúdolja.

A bemutató koncertet 2018. május 3-án, csütörtökön, 14.30-kor tartják a Rum-Kastélyban.

Tóth Adél

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.